Gerincfájdalommal még a horgászat sem az igazi

Mindig is a zöldben, a természetben szerettem eltölteni a szabadidőmet. A múlt hónapban pedig megismerkedtem egy nagyon kedves fiúval, akinek a horgászat a hobbija, és megígérte, hogy engem is megtanít pár alapvető fogásra. Bevallom, nemcsak a fiú miatt örültem meg ennek a felajánlásnak, hanem amiatt is, mert a horgászat is már régóta izgatott. Mindig is irigykedve figyeltem, ahogy egy nyugodt környezetben, egy tó mellett csendben filozofálgatnak a horgászok, és ennek még kézzel fogható eredménye is van – első látásra mindenféle fizikai teljesítmény nélkül.

Persze, tudom, hogy ez nem így van teljesen, sőt nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a horgászathoz igenis szükség van fizikai erőfeszítésre is. Emiatt hirtelen kétségeim is támadtak, képes leszek-e egyáltalán valamiféle horgászati tevékenységre. Azóta gyötörnek ilyenfajta kétségek, mióta pár hónapja erős gerincfájdalom gyötör. Azt hiszem, hogy ez a hirtelen belém nyilalló, szúró fájdalom egy rossz mozdulat eredménye, ami valószínűsíthetően a lakásfelújításkor következett be.

Mindenesetre el is kezdtem nézelődni az interneten a témában. Csak remélni tudtam, hogy „szembe jön” velem egy valódi hatásos megoldás a gerincfájdalom csillapítására. Szerencsére rátaláltam a Therapy4U Gerincterápiás Központra, ahol roppant meggyőző szakmaiságú gyógytornászok foglalkoznak a páciensekkel!

A Therapy4U weboldalát böngészve olyan információkat is találtam továbbá, melyek meghazudtolják az én elképzelésemet, ami szerint egy rossz mozdulattól alakult ki a gerincfájdalmam, hisz azt írták, hogy bár úgy tűnhet, hogy ezek a fájdalmak egy rossz mozdulat következményei, a valóságban egy hosszabb folyamat következményei inkább.

A holnapról megtudtam, hogy a Gerincterápiás Központnál az első alkalommal egy állapotfelmérés folyik. Ekkor a szakemberek a probléma forrását próbálják megtalálni és a páciens elmondásai alapján, valamint egy speciális fizikai teszt segítségével határozzák meg a terápiát. Úgy láttam a weboldalon, hogy többféle módszerrel dolgoznak a gyógytornászok, úgyhogy biztosak lehetünk abban, hogy a sokféle lehetőség közt ott van a mi jolly jokerünk is, ami megszabadít bennünket a gerincfájdalomtól, és visszakapjuk mozgásban aktív hétköznapjainkat.

A Gerincterápiás Központ elérhetőségei mind szerepelnek a site-on: mobiltelefonszám, valamint postai cím, illetőleg e-mail cím is rendelkezésre áll, hogy időpontot foglalhassunk. A nyitvatartás hétfőtől-csütörtökig reggel 8-tól este 8 óráig, illetőleg pénteken reggel 8-tól délután 14 óráig tart.

Az időpontfoglalás a megadott telefonszámon a kezelési időszakok alatt, tehát reggel 8-tól 20 óráig, illetve pénteken 14 óráig lehetséges. Amennyiben e-mailt írunk a számukra, akkor 24 órán belül erre is válaszolnak.

Ha regisztrálunk a weboldalukon, akkor online is tudunk időpontot foglalni!

Azoknak a pácienseknek pedig, akik nem ismerősek Budapesten, a Therapy4U Gerincterápiás Központ a weboldalán azzal tesz a kedvére, hogy részletes útmutatást ad arról, hogy akár a Keleti pályaudvartól hogyan juthatunk el hozzájuk, valamint a parkolásra vonatkozóan is találunk még tudnivalókat.

Ezek után már előttem sincs más feladat, mint az, hogy időpontot kérjek, és a gyógytornászok segítségével visszanyerjem a régi erőmet, és belekezdhessek a horgászkalandba.