A haverom egy nyugodt ünneplésre számított

Pisti egy igazi megszállott, ha horgászáról van szó. Neki aztán igazán nem számítanak a körülmények. Lehet hideg vagy meleg, lehet tenger mellett vagy édesvíznél, Pisti bárhol leül a kényelmes székébe, és nekilát halakat fogni. Sokszor vissza is dobálja őket, hiszen annyira ügyesen horgászik, hogy ennyi hallal nem tud mit kezdeni.

Nagyon érdekes az Ő esetében az, hogy különösen nem is szeret halat enni, de a halászat maga tetszik neki. Ilyen horgászt sem láttam még, az biztos. A kifogott halaknak inkább a felesége szokott örülni, mert az Ő étrendjében rendszeresen szerepelnek a különböző halételek.

Mikor vendégségbe megyek hozzájuk, mindig tudom, hogy finom halászlé és sült hal fog várni rám. Pisti kifogja őket, a felesége meg fantasztikus ebédet varázsol belőlük. Ők ketten ebből a szempontból is remekül kiegészítik egymást.

Pár éve elutaztak Spanyolországba, és direkt egy olyan helyet kerestek maguknak, ahol van lehetőség a horgászatra. Nem semmi! Én a helyükben biztos csak strandolással és fürdéssel töltöttem volna ott az időmet. Eszembe sem jutott volna leülni a partra, hogy aztán egy pecabottal a kezemben üldögéljek. Igazság szerint én még horgászni sem szeretek túlzottan, mert kicsit unalmasnak tartom ezt az elfoglaltságot. Bőven elég nekem ez évente egy alkalommal is.

Istvánnak közeleg a születésnapja. Nem túl nehéz kitalálni, hogy mivel szeretné tölteni ezt a napját: természetesen horgászni vágyik ilyenkor is. Én is elmentem vele, de közben a feleségével szerveztünk neki egy meglepetés bulit, ahova több közös barátunkat is elhívtuk. Úgy éreztük, hogy nem ártana egy kicsit kiléptetni a komfortzónájából.

Remélem örülni fog neki. Elvégre most lesz negyven éves, szóval gondoltam, hogy ezen a napon egy kicsit nagyobb bulira lesz szükség, mint egy sima horgászásra. Alaposan meglepődött, mikor észrevette, hogy mi vár rá otthon. Még egy extra ötletemet is megvalósítottuk, ami csak tovább fokozta az ünnepi hangulatot. Úgy vettem észre, hogy Pistinek tetszett ez a meglepetés.

Na de mi is volt ez az ötlet? Nem más, mint egy selfiegép! Számomra ez egy egészen újszerű dolognak hatott, ezért némileg utánajártam ennek a dolognak, mielőtt megrendeltem volna.

Képzeljünk el egy olyan berendezést, ami elé a vendégek bármikor beállhatnak, hogy képeket készítsenek magukról. Ennek a gépnek a kezelése teljesen egyszerű, gyakorlatilag csak egy gombot kell megnyomni ahhoz, hogy működésbe lépjen. A gomb benyomása után visszaszámlál a gép, így mindenkinek lesz idője felvenni a megfelelő beállást a képhez.

Egyszerűen csak ki kell helyezni egy megfelelő helyre, ahol a partin jelenlévő vendégek bármikor kipróbálhatják. A képeket rögtön ki is nyomtatja ez gép a számunkra, így azonnal kézbe vehetjük azokat.

Egy kocka formájú gépet képzeljünk magunk elé, melynek három főrésze van: a tükörreflexes fényképezőgép, a nyomtató és egy minőségi szinten működő vaku. A vaku egy igazán fontos eleme ennek a készüléknek, hiszen sok olyan rendezvény van, ahol általánosságban inkább sötét van. A stúdióvakunak hála, azonban ennek ellenére is megfelelő fényviszonyokban készülhetnek el a fotók a buli vendégeiről.

A selfiegép segítségével nem csak fizikai formában vehetjük át a képeinket, az ugyanis digitálisan is eltárolja azokat. Ezeket a képeket a selfiegep.hu a rendezvény után elküldi a számunkra, melyeket könnyedén megoszthatunk például valamelyik közösségi felületen is, ha úgy kívánjuk.

Mennyire egyszerű ez az egész, nem?

Azt is érdemesnek tartom megemlíteni, hogy ez az eszköz mozgóképeknek a felvételére is képes. Ezeket az animációkat szintén megkapjuk majd digitális formában.

A szolgáltatások sora persze nem merül még ki ennyiben!

Ott vannak például a bérelhető hátterek is! Az alapárba a fehér háttér tartozik bele, de ha ez nekünk nem lenne elég, akkor kedvünkre válogathatunk a lehetőségek közül.  A selfiegep.hu weboldalán végig nézhetjük az összest. Biztos vagyok benne, hogy itt bármilyen jellegű partihoz meglehet találni az ahhoz illő hátteret. Vannak például virágmintás fotófalak, melyek kiváló választást jelentenek egy esküvőhöz. Ugyanakkor vannak fiatalosabb, bulisabb hangulatú mintákkal ellátott fotófalak is, melyek egy születésnapra sokkal alkalmasabbak. Rendeltem is két ilyen fotófalat a fotógép mellé.

Megemlíteném a fotósarkokat is, mint egy másik lehetőséget. Ezt úgy képzeljük el, mint valami stúdiót, amit berendeztek arra, hogy minőségi és vicces képeket készíthessenek a vendégek magukról. Mindenféle kelléket biztosít a szolgáltató a számunkra, melyekkel még különlegesebbé tehetjük a fotózást.

Joggal merül fel a kérdés, hogy hány darab fotót van lehetőségünk készíteni ilyen módon? Most jön a legjobb az egészben! A kibérelt időn belül annyi képet készíthetnek a vendégeink, amennyit csak akarnak! Semmiféle korlátot nem állítottak fel a fotók darabszámát tekintve. A selfiegépet kibérelhetjük négy, hat és nyolc órás időtartamra is, melyeknek az árait pontosan megtalálhatjuk a szolgáltató weboldalán is.

Előfordulhat, hogy menet közben derül ki, hogy túl kevés időre béreltük ki ezt a kiváló kis gépet. Ilyenkor sincs semmi gond, mert ott helyben lehetőségünk lesz rá, hogy meghosszabbítsuk a bérlésnek az idejét. Ebből is látható, hogy a szolgáltató abszolút lelkesen és odaadóan segíti elő azt, hogy a buli a lehető legjobb módon haladjon.

A szolgáltatásuk árában a szállításnak a díja is szerepel. Budapestre történő szállítás esetén ez teljesen ingyenes, de a távolabbi települések esetén sem kell komoly összegekkel számolni, mert nagyon kedvező a kilométerdíj.

Hozzánk egy órával a parti kezdete előtt jött ki a munkatársuk, aki segített abban, hogy felállítsuk a gépet a megfelelő helyre, továbbá a fotósarkot és a háttereket is gondosan előkészítette a számunkra. Ez nagyjából fél óráig tartott csak, így a vendégek érkezéséig már bőven elkészült minden. Az eseményen végig jelen volt a munkatársuk, aki segíteni tudott a gépnek a kezelésében, ha arra esetleg valakinek szüksége volt.

Mivel egy fotókat készítő gépről beszélünk, így teljesen érthető, ha szeretnénk látni a képeket, melyek annak a használatával készültek el. Pontosan ennek az igénynek a kielégítésére van az oldalon egy galéria, melyet egy kattintással elérhetünk. Itt nem csak kész fotókat láthatunk, de vannak itt képek magáról a fotógépről is.

Bárkinek ajánlom, hogy keresse fel ezt a kiváló csapatot, ha szeretne egy igazán emlékezetes bulit csapni a barátai számára. A weboldalon a kapcsolatok menüpontra rákattintva láthatjuk is az elérhetőségeket. Írhatunk nekik email-t vagy fel is hívhatjuk őket. Szerintem a harmadik lehetőség a legegyszerűbb: az online felületükön is küldhetünk nekik üzenetet, ahol csak meg kell adni az elérhetőségeinket és azt, hogy hol és mikor szeretnénk használni a gépet. Az üzenet rovatban pedig további megjegyzéseket is írhatunk.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy a születésnapi partink sikeréhez nagyban hozzájárult ez a fotógép. Egészen biztos, hogy fel fogom még őket keresni a jövőben. Legközelebb talán a saját születésnapomra fogom megrendelni a berendezésüket.