A cégvezetés bizony nem hobbi

Olyan érdekes lekövetni, hogyan alakulnak a különböző korosztályok szokásai. Például a szüleink generációjában sokaknál azt látom, hogy vagy tipikusan női vagy férfi hobbik alakultak ki, vagy például a nő gyakran csapódik a férfihoz a hobbija során, és egyfajta kísérővé válik például a horgászatnál vagy a vadászaton. De olyan is van, aki az ilyen dolgoktól teljesen elzárkózik. Aztán a mi generációnknál meg inkább azt látom, hogy a pároknak gyakran vannak közös hobbijaik is, míg külön-külön is szeretnek időt tölteni, de például a tesóm se fog csak azért a vőlegényével elmenni egy horgászattal kapcsolatos országos rendezvényre, mert őt az épp érdekli, hanem addig inkább külön programot csinál a barátaival a városban. Én is ilyen vagyok: túlságosan sok kedves elfoglaltságom van ahhoz, hogy ne azokra áldozzak időt azzal szemben, hogy a barátomat kísérjem el valami olyan dologban, ami nem áll hozzám közel. De az is lehet, hogy nem lehet korosztály szerint elválasztani ezeket a különböző hozzáállásokat, csak az én tapasztalataim ilyen szélsőségesek.

A kft alapítása törzstőke és egyebek szempontjából azonban biztosan nem korosztályfüggő: egy fiatalt és egy tapasztaltabb személyt is ugyanúgy érdekelhet, milyen szempontok és szabályok mentén lehet – és érdemes – belevágni egy cég megalapításába. Bt vagy kft alapítása törzstőke nélkül nem lehetséges, ez pedig az egyik első olyan dolog, amit bizony érdemes szem előtt tartani, és nem csak a törzstőke, hanem a többi feltétel és előny mentén is végig kell gondolni, számunkra melyik forma az előnyösebb. Mivel sokunknak nincs előzetes tudása a cég alapítása vagy a székhelyszolgáltatás igénybevétele terén, ezért jól jöhet az olyan szakértői segítség, amilyen például a Gross Office is. Mivel nagy szakmai múltat tudhatnak maguk mögött, ezért elmondható róluk, hogy már számos cég indulását végigkísérhették, és még székhelyszolgáltatást is tudnak biztosítani a cégtulajdonosok számára. De mi fán is terem a székhelyszolgáltatás? Ugyanis a székhely nem pusztán egy bejegyzett cím, sokkal több rejlik mögötte. Tartozhat hozzá postakezelési szolgáltatás, szkennelés, iktatás, esetleg tárgyalóterem biztosítása is. A Gross Office-nál mindez elérhetővé válik – és még ennél is több. Amikor először tévedtem valahogy a weboldalra – valószínűleg éppen a már emlegetett „kft alapítása törzstőke” keresőkifejezést beütvén –, az, ami rögtön szemet szúrt nekem a sok menüpont között, az újlengyeli székhelyszolgáltatás volt. A Gross Office-nál székhelyszolgáltatást Újlengyelben vagy Budapesten tudunk igénybe venni. Újlengyel azért nagyon közkedvelt választás, mert a településen nem kell iparűzési adót fizetni. Ez akár egy induló, akár egy régebbi vállalkozásnak jelentős összegek megspórolását jelenti, úgyhogy mindenképpen érdemes lehet fontolóra venni ezt az opciót. Székhelyszolgáltató irodáik várják a jelentkezéseket, megkereséseket és telefonon vagy személyesen tudnak az ügyfelekkel egyeztetni a továbbiakról. Ráadásul a grossoffice.hu oldalon nem csak a kft vagy bt alapításával kapcsolatban, vagy a cégmódosításról olvashatunk a székhelyszolgáltatás mellett. Számos olyan tippel ellátnak, ami jól jöhet bármelyik leendő cégvezetőnek. Legutoljára például arról olvastam, mi lehet az a top 10 hiba, amit cégalapításkor elkövethetünk. Szerintem nagyon hasznos volt, legalábbis engem már egy ideje foglalkoztat a vállalkozás gondolata, jó volt e szempontok mentén végiggondolni a terveimet.

Biztos vagyok benne, hogy ti is sok érdekességet találtok majd a weboldalon. Tényleg nagyon informatív és hasznos, a helyetekben semmiképp sem hagynám ki!