Hagyományos módszerek, egy teljesebb élet kapujában

Nagy élmény volt nekem tavasszal újra halat fogni, és azt fogyasztani aztán vacsorára! Azóta horgászom, azóta szeretek egyre jobban kijárni újból a tóhoz! (Utoljára gyerekként volt ez szokásom, bár akkor még hobbi volt, nem szerettem annyira a halat…) Elégedettségérzést ad, és ott lenni is is egészséges, nyugtató dolog. Ott a tó partján. Az a filozófia pedig, hogy azt eszed, amit “beszerzel” (kifogsz vagy levadászol) engem magához láncolt.

Valami hasonló élményem volt ezen a linken is: https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai. Bár ez teljesen más világ. Mégis, valahol az esszenciája ugyanaz. Gyertyát készítünk, szappant főzünk magunknak. (A pontos mikéntjéről ezeknek nem én tudok beszámolni, mert a lényegi részét a feleségem csinálja, én csak segédkezem sokat, de minden megtalálható a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai linkről elindulva)

Azzal élünk a Pipere Porta életünkbe való betoppanása óta, amit magunk megtermelünk… Most már egy másik területen is. A halak kifogása, az otthoni illatosítók kézi megalkotása, ráadásul olyan illatvilágúra, mint mi szeretnénk, teljesen kielégítő, és olcsóbb megoldás is, mint a vásárlás manapság. Na meg érezzük, hogy dolgozunk a fenntarthatóságunkért is folyamatosan…

Mint mondtam, a Pipere Porta a feleségem találata, és ő nézett mindennek utána is azt illetően, hogy mit hogy kell csinálni. De szoktam látni, ahogy olvassa az ötletelős blogjukat, és nézi a videókat, amikhez mind eljuthattok ti is, szintén akár a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai link alapján, ahonnan bátran kattintsatok tovább a pipereporta.hu-n belül, és ő azt mondja, neki elég volt csak magára a webshopra rálelni, és ott meg is tanult amúgy mindent. Vannak valóban az oldal alján mindenféle külső hivatkozások, melyek csak olyan szempontból külsők, hogy mondjuk a Youtube-ra visznek át, de ettől még mind a Piperéhez tartoznak. Ők szerkesztik, hozzák létre ezeket a tartalmakat is.

Mostanában mondogatja csak a feleségem, hogy fogja még azért tágítani saját látóterét, mert ha magunknak készítünk szappant mondjuk, akkor sokféle szempontot behozhatunk még, hogy otthon előállított termékünk másmilyen tulajdonságokkal bírjon, mint a boltiak. Adott esetben testre szabhassuk, hogy pont a mi bőrtípusunkhoz legyen való. De higgyétek el, ha egy ideig csináljuk – és én nagyon szívesen segédkezem a feleségem ténykedése közben, úgyhogy csinálom magam is – meg lehet tanulni könnyen, minden fogást. Én még úgy is jó úton járok szerintem, hogy magam nem olvasgattam el azt a többi linket, a pipereporta.hu webshopján kívül – amit viszont magam is gyakran nézegetek, mert rengeteg dologhoz van ott alapanyag, segédeszköz, mindenféle hasznos dolog. Szóval a shop általam is gyakran látogatott felület.

A gyertyakészítés alapanyagai fülön ugyanakkor már ott, az aloldalon is adnak némi tippet, segítséget: azt írják, éljünk gyakran a gyertyaszínezőkkel is! Azokkal egy igazán exkluzív módon tudunk hangulatcsináló, valamilyen hangulathoz pontosan passzoló gyertyákat előállítani. A dinnyezöldtől az ibolyáig fontoljuk meg, éppen milyen hangulatiságot vágyunk megtámasztani, mélyebbé tenni az adott térben, és ezekből a színezőkből egy-két csepp elég is 100 gramm viaszhoz. Szóval jótékony hatású beruházás beszerezni mindenfélét (és pénztárcakímélő)! Nekem tényleg ez a része tetszik a legjobban… Drága piperekellékek, vagy díszítők helyett magunknak megalkotni valami egyedit, ami által olcsón és okosan is cselekszünk. Keverhetünk továbbá színárnyalatokat, a sok-sok színből. Szóval igaza van a feleségemnek. A pipereporta.hu webshopjában aztán van minden, mégis csak a kezdőlépés ezeket beszerezni. Aztán továbbgondolni az egészet… Nagyon felvillanyozó! Pláne végül sikerrel járni bármiben!

Írják továbbá, hogy lehetséges allergén-mentes színezőket is beszerezni, a pipereporta.hu-nál semmi sem akadály. Látszik, hogy ők is valamiféle szerelemből csinálják ezt az egészet – akárcsak mostanában én, nagyjából mindent. A válságok megtanítanak jó dolgokra, hasznos tudás elsajátítására, és új világokat nyitnak ki előttünk! A horgászatban kellemesen elfáradok, otthon hétvégenként saját gyertyák fénye mellett lazulunk és oldódunk a feleségemmel! Jól megvagyunk, de ezért az állapotért dolgozni kell. Remélem fel tudtam nyitni szemeket ez ügyben!