Uncategorized

A horgászattal életre szóló emlékeket lehet gyűjteni

Talán kicsit meglepő lesz, hogy nő létemre a horgászatról indítok blogot, de alapvetően ez az egyik kedvenc hobbim és úgy gondolom, hogy érdemes mindenkinek kipróbálni, mert ha meglátod benne a szépséget, akkor egy igazán jó kikapcsolódás tud lenni.

Biztosan kíváncsiak vagytok, hogy honnan jött nekem ez az egész, tényleg nem jellemző, hogy egy lány üldögéljen a horgászbotok mellett, hajnalban útnak induljon a beáztatott kukoricacsalival és bár doboznyi csontival, hogy kiváltva az aznapi horgászjegyet elmélázzak a tavon.

Igazából apukám vitt bele ebbe a világba, ő volt az a családban, aki minden nyarat Bokodon töltött, ugyanis nekünk van ott egy aprócska kis horgászházunk, ahol alapvetően simán el is lehet éldegélni, persze nem királyi körülmények között, de minden megtalálható, ami kell. Sokat voltam ott vele nyarak folyamán, aztán nyilván jó gyerek lévén el kezdtem érdeklődni, hogy amíg én a sekély kis vízben pancsikolok, ő mégis mit csinál.

Eleinte csak pici hálóval tanított meg halat fogni. Emlékszem már nekem ez is óriási élmény volt, amikor láttam, hogy néhány pici halacska fennakadt a hálón, aztán persze mindegyiket vissza engedtük utána a tóba miután elköszöntünk tőlük. Ekkor persze 4-5 éves lehettem, szóval biztos nagyon cuki jelenet lehetett.

Aztán pár évvel később persze megkaptam az első horgászbotomat is, amin még nem volt orsó, hanem tulajdonképpen csak be kellett lendíteni, de hát hatalmas izgalom volt, amikor először kapásom volt. Később pedig már nem csak a belendítős horgászbotom volt, hanem már rendes is és már elmehettem apával éjszakai harcsázásra és süllőzésre is.

Mostanra már nem tudok minden nyarat ott tölteni Bokodon és apu is már sokkal kevesebbet jár ki a horgásztanyánkra, de szinte minden évben megtartjuk a közös csónak túrát és ha van lehetőségünk akkor pár napot kint is töltünk Bokodon a régi szép időkre emlékezve. Remélem, hogyha egyszer nekem is lesznek gyerekeim, akkor ők is szívesen fognak majd kijárni velem pecázni, és mi is közös emlékeket tudunk majd gyűjteni.

A horgászattal életre szóló emlékeket lehet gyűjteni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva