Horgászat közben a gázkészülékekről beszélgettünk

Horgászni jó dolog, a barátaimmal rendszeresen ellátogatunk egy-egy Budapest közeli horgásztóhoz és eltöltünk ott egy-két éjszakát. Ilyenkor megbeszéljük, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban. Beszélgetünk családról, munkáról és amiben tudunk segítünk is egymásnak. A legutóbbi ilyen találkozáskor kerültek szóba a gázkészülékek.

A profi gázkészülék szerelő megtalálása sokakat nagy kihívás elé állít. Hiszen rengetegféle gázkészülék található ma forgalomban, vannak olyanok, melyek már több évtizede működnek, mások modernek, számítógépről, okostelefonról vezérelhetők. Kazánok, bojlerek, tűzhelyek, konvektorok. Egy azonban ezekben a készülékekben közös. A vezetékes gáz használata. Ami veszélyes és számos kockázatot rejt magában, ha nem szakember végzi a javítást, karbantartást, beépítést. Hazánkban is előfordulnak még mindig gázmérgezések, gázrobbanások, azonban egyre többen ismerik fel annak fontosságát, hogy szakemberhez forduljanak, ha gázszerelőre van szükségük.

Erről beszélgettünk és arról, hogy ki hol találta meg a legjobb gázkészülék szerelőt. Mivel mi nemrég költöztünk új házba, amit kulcsrakészen kaptunk meg, nekem még nem volt ilyen tapasztalatom, a barátaim viszont egyöntetűen azt mondták, hogy ha gázszerelőre van vagy lesz szükségem, akkor mindenképp forduljak a vizgazfutesszerelo24.hu-hoz. Hisz ők profik, nem csak gázszerelésben, hanem vízszerelésben, fűtésszerelésben és duguláselhárításban, valamint csőtörés esetén is. Jó egy helyen ennyi szakembert találni, úgyhogy el is mentettem az elérhetőségüket, hisz bármikor szükség lehet rájuk.

A gázkészülék szerelő profizmusa a biztonság szempontjából is nagyon fontos. Ezt a szakértelmet pedig itt, a vizgazfutesszerelo24.hu-nál találjuk meg. A cég munkatársai ugyanis nagy szakértelemmel, akár több évtizedes tapasztalattal is rendelkeznek a gázkészülékek javítását, karbantartását és a gázszerelési feladatokat tekintve. De hogy mit is csinál egy gázkészülék szerelő?

gázkészülék szerelő

Ha vezetékes gázról van szó, akkor is nagyon fontos a profizmus, a hozzáértés. Ha ugyanis nem megfelelő egy készülék bekötése, egy toldás vagy illesztés, egy cső állapota, akkor bizony szivárgás fordulhat elő. Egész pici helyen is el tud szivárogni a gáz, és egész súlyos következményekkel is járhat egy gázszivárgás. Mérgezés, robbanás – jobb nem is belegondolni.

A szakemberek egyébként azt szokták tanácsolni, hogy rendszeresen végeztessük el a karbantartást a gázkészülékeken, hiszen így hosszú éveken át jó szolgálatot tesznek majd ezek a berendezések. Egyszerű a működésük, kevés a hibalehetőség, és akár több évtizedekig is működhetnek megfelelően. Persze az idő vasfoga rajtuk is kifog előbb-utóbb. Azonban nem mindegy, hogy mikor. A karbantartás mellett is előfordulhatnak hibák, ez részben annak köszönhető, hogy a vezetékes gáz ingadozó minőségben érkezik a vezetékekben, így a fúvókák elkoszolódhatnak. A gázszerelők között óriási különbségek vannak, mind szakértelemben, mind az elvégzett munka minőségét tekintve. Mint ahogy az élet más területein is. Itt sem csak a papír számít ugyanis, hanem a gyakorlat, tapasztalat, elhivatottság, a minőségi munkára való igény. Mindezeket megtaláljuk a vizgazfutesszerelo24.hu-nál.

Sürgős esetben pedig akár egy órán belül is a helyszínre érkeznek, hogy megkezdjék a hiba elhárítását. Egész Budapesten és Pest megyében rendelkezésre állnak és 24 órás ügyeleti szolgálatot látnak el. Precízen, alaposan dolgoznak, amire igen nagy szükség van a gázszerelésnél. De nem csak itt. Hanem például a vízszerelésnél és fűtésszerelésnél is. Ezek a berendezések, mint amilyen egy kazán vagy akár egy csaptelep is, nem olcsók, fontos, hogy szakemberek építsék azt be otthonunkba, ingatlanunkba. Ellenkező esetben még károkat is szenvedhetünk. Gondoljunk csak arra, hogy ha mi magunk próbálkoznánk például egy csapcserével.

Könnyűnek tűnik, de egy erősebb fogás és máris elreped a csap, vehetünk újat. Ugyanígy sokan maguk vágnak bele például a duguláselhárításba, aminek szintén sok kockázata van. Egyrészt a csőgörény beleakadhat a dugulásba, ami aztán végképp megnehezíti még a szakemberek dolgát is. Vagy az is előfordulhat, hogy az ilyen-olyan házi vegyszerkeverékek mérgező gázokat juttatnak a környezetbe vagy egyszerűen nem feloldják, hanem megkötik a dugulást. Ilyen esetben is keressük fel a vizgazfutesszerelo24.hu csapatát, akik kiváló minőségű munkát végeznek.

Amikor telefonon felhívjuk őket, akkor fontos, hogy tudjuk, hogy mi is pontosan a probléma, mik a tünetek, milyen készülék hibásodott meg. A munkavégzés esetén nem számítanak fel kiszállási díjat, és ami még jobb, hogy az általuk benyújtott számlát a biztosítók is elfogadják. Bizonyára sokan találkoztak már olyan szakemberrel, aki nem végezte el megfelelően a feladatot, gyors megoldásra törekedett a jó megoldás helyett és utána egyszerűen elérhetetlenné vált. Vagy egyszerűen csak megígérte, hogy jön, aztán mégsem jött. Ez a vizgazfutesszerelo24.hu-nál nem fordulhat elő, a szakemberek pontosan, a megbeszélt időben érkeznek a megbeszélt helyszínre. Ez a mai világban pedig különösen fontos, hiszen az idő pénz. Amíg a szerelőt várjuk, nem tudunk dolgozni, szabadnapot kell sok esetben kivenni. Sok bosszúságot okozhat egy kókler, és sajnos elég sok kókler van ma Magyarországon.

Fontos tehát, hogy olyan szerelőt válasszunk, akiben megbízunk, akinek utána tudunk járni, aki elérhető, létező. És aki számlát is ad. Manapság már nem érdemes úgy lakást, házat venni, hogy ne kötnénk lakásbiztosítást. Ezek általában nem kerülnek sokba, főleg ha azt nézzük, hogy egy esetleges kazáncsere milyen drága is lehet. A lényeg tehát, hogy kössünk lakásbiztosítást, és ha valami probléma történik az otthonunkban, akkor olyan szerelőhöz forduljunk, aki számlát ad az általa elvégzett munka ellenében. Olyan számlát, amit a biztosítótársaság elfogad. A vizgazfutesszerelo24.hu ilyen számlát ad, tehát ha gázkészülék szerelőre van szükségünk, keressük fel őket.

A horgászás közben alaposan átbeszéltük a barátaimmal a témát és abban maradtunk, hogy mndannyian e mellé a cég mellé tesszük a voksunkat. A társaság jó volt, gyorsan eltelt ez a hétvége is, az időjárásra sem lehetett panaszunk. A halak pedig? Hát most ők örültek, mert nem sok került a horogra. De végülis nem ez a lényeg, hanem a minőségi idő együtt. A szabadban, a természetben.