A férjemnek a horgászat a hobbija, nekem a kertészkedés

A férjemnek nagy szerelme a horgászat, rendszeresen hódol is ennek a hobbijának. Én ugyan nem igazán szeretek horgászni, de jó feleségként néha elkísérem, olyankor olvasok vagy halkan beszélgetek vele, egy szóval élvezem szimplán a társaságát. Nekem is van egy hobbim, ez pedig a kertészkedés. Ez azóta van, amióta néhány éve kertes házba költöztünk, és kialakítottunk egy kis veteményest. Imádok a kiskertben molyolni, nyáron pedig a munkám gyümölcsét élvezni, amikor minden termés beérik. Folyamatos munka, hogy megtaláljam azokat a lelőhelyeket, ahonnan igazán jó minőségű magokat és palántákat tudok beszerezni. Ez eddig nem igazán sikerült. Egyik nap megelégelve ezt, beírtam a keresőbe, hogy vetőmag online, hátha találok valami hasznosat. Hiszen az interneten manapság mindent meg lehet találni. Bizony rá is bukkantam a gazdabolt.hu-ra, ami végül a megoldást jelentette a problémámra. Rá is kattintottam a felkínált oldalra, és kész bőség zavara fogadott. Az egyszerű növénymagoktól kezdve az egzotikusabbakig mindent találtam. Mindenképp szerettem volna céklamagokat vásárolni, mert nagyon szeretem, viszont a boltban nagyon drága. Nem kellett sokáig keresgélnem, már a második oldalon rá is találtam.

Rögtön feltűnt az oldal alján, hogy van egy élő chat a gazdabolt.hu-n. Ez azért hasznos, mert ha valami kérdésünk van, és nem találjuk rá a választ a weboldalon, nem kell telefonálgatni vagy e-mailt írni. Egyszerűen írunk a chaten, és azonnal megkapjuk a kérdésünkre a választ. Egy másik hasznos dolog ezen az oldalon a Szaktanácsadás lap. Itt kérdéseket tehetünk fel és korábban megválaszolt kérdéseket olvashatunk, amelyek mind a kertészkedés különböző témaköreivel kapcsolatosak. Azért is nagyon jó, hogy lehet böngészni a korábbi kérdések között, mert a szakértőnek nem kell többször ugyanarra válaszolnia. Hiszen a kérdező jó esetben, mielőtt írna, elolvassa a témákat, és ha megtalálja a problémájára a választ, akkor nincs további teendője. Ráadásul attól sem kell félnünk, hogy esetleg nem jó tanácsot kapunk, mert itt hozzáértő szakemberek válaszolnak. Nem úgy, mint sokszor az interneten a sarlatán tanácsadók, akik a tanácsaikkal több kárt okoznak, mint hasznot a kertészkedőknek.

Véletlen rábukkantam a Gazdabolt TV – re, de milyen jól is jártam. Itt nagyon hasznos és érdekes rövid videókat lehet megnézni szintén a kertészkedés témakörében. Én meg is néztem azt, ami arról szól, hogy lehet-e öntözés nélkül zöldséget termeszteni, és sok okosságot tudtam meg. További hasznos funkció, hogy a vásárlásaink során lehet úgynevezett Gazdapontokat szerezni, amelyeket a következő vásárlásunk során használhatunk fel. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni a vásárláskor vagy előtte. A hírek-cikkek fülön hasznos cikkeket tudunk olvasni, nekem például sokat segített rögtön az első találat, amit az oldal kidobott, ez pedig a növényvédelmi moníliás felhívás volt.

A rendelés után a kiszállítás történhet házhoz szállítással és személyes átvétellel is. Én az előbbit választottam, mert sajnos nem élek közel a Gazdabolt egyik üzletéhez sem, amelyek Szigetszentmiklóson vannak. Érdemes pontosan elolvasni a dolgokat, ha személyesen szeretnénk a boltjukban vásárolni, mert az egyik üzlet hétköznapokon van nyitva, a másik pedig csak hétfőn és csütörtökön. Összességében nekem nagyon jók voltak a tapasztalataim a gazdabolt.hu – val. A szállítás gyors és pontos volt, éppen azért aki vetőmagot online szeretne venni, annak bátran tudom őket ajánlani. Én is biztosan fogok még tőlük rendelni.