Horgászat közben a cégalapítás menetéről beszélgettünk

A cégalapítás menete sokak számára idegen téma, pedig aki vállalkozást szeretne alapítani, annak fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen lépéseket szükséges megtennie. Erről beszélgettünk nemrég egy barátommal, akivel rendszeresen járunk horgászni.

Az idő kiváló volt, a halak is kaptak, mi pedig már hajnali hat óta ültünk a parton, amikor szóba került, hogy kinek mi van az életével. Mesélte, hogy nem érzi magát jól a munkahelyén, és ez már az egészségi állapotán is tükröződik, így szeretne változtatni és szeretné tudását, tehetségét most már a saját boldogulására fordítani. Attól nem tartott, hogy ne lennének ügyfelei, hisz sokan szerették volna eddig is az ő szolgáltatásait igénybe venni. És bár nem akar a cége háta mögött új vállalkozásba kezdeni és elvenni az ő ügyfeleiket, de mint ahogy ő sem, az ügyfelek sem elégedettek magával a céggel. Ez pedig rányomta a bélyegét a mindennapokra. Emiatt úgy határozott, hogy nekivág a saját vállalkozásnak. Mivel én hosszú évek óta ezt az utat járom, így adódott a kérdés, hogy mi is a cégalapítás menete.

Elsőként azt tanácsoltam neki, hogy tájékozódjon és alaposan gondoljon meg mindent. És persze azt is, hogy keresse fel a szekhelyszolgaltatas24.hu-t. Nem csak azért, mert itt mindent megtalál a cégalapítás menetéről, hanem azért is, mert eldöntheti, hogy szeretne-e székhelyszolgáltatást igénybe venni.

Én mindenesetre tanácsoltam neki, hogy tegye meg, és úgy látom, hogy ő is úgy gondolta, ez egy szuper dolog. Hogy miért? Egyrészt azért, mert így nem kell a saját otthonunkba bejelenteni a cégünket, egy esetleges végrehajtás esetén nem kell arra számítanunk, hogy elviszik személyes ingóságainkat. Persze ilyesmire még csak nem is szabad gondolni, de azért jobb a biztonság. Amiért én mégis javasoltam a szekhelyszolgaltatas24.hu-t, az az a sokrétű szolgáltatást, melyet kedvező áron nyújtanak.

De előbb nézzük is, hogy mi ez a kedvező ár. Budán vagy Pesten hat hónapra 29.900 forint +Áfa a díj, ehhez viszont kapunk egy hónap ajándékot. Van lehetőség arra is, hogy iparűzési adómentes helyen, Újlengyelben legyen a székhelyünk, ebben az esetben 39.900 forint +ÁFA a féléves összeg, és itt is kapunk egy hónapot ajándékba. Az iparűzési adó sok vállalkozást megterhel, érdemes megfontolni, hogy áttegyük a székhelyet egy olyan településre, ahol nem kell ilyen adót fizetni. A szekhelyszolgaltatas24.hu tehát, mint ahogy a nevében is benne van, székhelyet szolgáltat.

Ide lesz bejelentve a cégünk székhelye, ide lesz elhelyezve a cégtáblánk. Ide jönnek a hivatalos levelek, itt átveszik, beszkennelik és elküldik nekünk e-mailben, havonta egyszer pedig postán. Azonnal hozzájuthatunk tehát hivatalos leveleinkhez, nem kell postára járnunk, sorban állnunk, nem kell attól tartanunk, hogy elhagyunk valamit. Ráadásul ha beüt valami ellenőrzés, akkor itt rendelkezésre áll egy tárgyaló és persze a szükséges iratok is. Ezen kívül a szekhelyszolgaltatas24.hu több ügyvédi irodával is kapcsolatban áll, akik segítséget tudnak nyújtani a kérdéses esetekben. Több mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek, továbbá egy tőkeerős cégről van szó, ami megbízható, gyors és profi. Nem volt kérdés számomra, hogy őket választom székhelyszolgáltatóul.

De hogy visszatérjünk eredeti témánkra, a cégalapítás menetére. Sikerült megnyugtatom a barátomat, hogy ez sem tart sokáig és nem jár sok intéznivalóval. Persze ehhez szüksége lesz a szekhelyszolgaltatas24.hu segítségére. De kezdjük is az elején.

Hogy zajlik cégalapítás menete? Mi szükséges hozzá? Hova kell bejelenteni? Mennyi idő? Sok-sok kérdés, és egyik sem marad válasz nélkül. Egyáltalán, mennyibe fog kerülni ez az egész? Amikor valaki céget szeretne alapítani, érdemes ezeket a kérdéseket megválaszolni, tudni rá a választ, hisz így sokkal magabiztosabban, felkészültebben vetheti bele magát a vállalkozások világába. Nos, mindebben természetesen hatalmas segítséget nyújt a szekhelyszolgaltatas24.hu.

Aki megrémülne attól, hogy az egész papírmunka, engedélyeztetés és érthetetlen jog fogalom, az nyugodjon meg. Hisz ha jó kezekbe kerül, akkor az egész gyorsan, gördülékenyen lezajlik. Vállakozást indítani nem nehéz, és nem is kerül sokba. Ha ezt a két szempontot szem előtt tartjuk, máris nem lesz olyan bonyolult az egész. Az első lépés, hogy kiválasszuk, mi milyen cégformát szeretnénk. Bt? Kft? Egyéni vállalkozás? Mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Azt már nekünk kell mérlegelni, hogy nekünk melyik a legjobb. Elsőként érdemes egy jó könyvelőt keresni, akivel alaposan át lehet rágni ezeket a kérdéseket és a várható bevételek, kiadások, a működés mikéntje alapján tud majd tanácsolni egy számunkra ideális vállalkozási formát.

A szekhelyszolgaltatas24.hu pedig székhelyet mindehhez. De nézzük is tovább! A cégalapításhoz szükség van egy ügyvédre, akinek díja általában 20 ezer forint körüli, ha pedig törzstőkére van szükség, akkor azt sem kell azonnal rendelkezésre bocsátani, két évet kapunk erre. Minderről készített egy hasznos összeállítást a szekhelyszolgaltatas24.hu, érdemes átolvasni ezt a cikket. A legjobb hír az egészben, hogy maga a cégalapítás egy-két nap alatt lezajlik, az eljárás egyszerű.

Azonban fontos, hogy minden bejegyzett cégnek szüksége van székhelyre, ilyenkor pedig érdemes olyan székhelyszolgáltatót választani, akik pontosan, gyorsan, profi szakértelemmel kezelik ügyeinket. Mint a szekhelyszolgaltatas24.hu.