Horgászat közben is lehet a napelemrendszer telepítésről beszélgetni

Párom egyik hobbija a horgászat, sokszor hódol ennek a tevékenységének, számára igazi kikapcsolódást jelent. Van, hogy a haverokkal vonul el néhány napra, de sokszor engem is és a gyerekeket is magával viszi. Legutóbb kettesben mentünk el egy hétvégére. Ez köztudottan egy csendes, nyugis tevékenység, közben sokat tudunk beszélgetni mindenféléről. Sokszor előkerülnek témaként a gyerekek, a munka, a tervek, és persze az otthonunk is.

Már korábban is beszélgettünk róla, hogy mi lenne, ha napelemet tetetnénk házunk tetejére, de mindig csak érintőlegesen kerül szóba a dolog. Eddig soha nem foglalkoztunk még ezzel konkrétabban. Most végre volt idő alaposabban körüljárni a témát és kicsit jobban beleásni magunkat, amíg vártuk, hogy harapjanak a halak.

Találtunk egy szuper weboldalt, a napelemrendszer.info-t, ahol a lehető legszélesebb körű tájékoztatást kaptuk meg a napelemekről. A honlapon található írások közérthető nyelvezetűek és tulajdonképpen minden kérdést megválaszolnak, ami felmerülhet a témával kapcsolatban. Bemutatják ezeknek a rendszereknek minden előnyét, működésük lényegét. Felsorakoztatják a napelemek, típusait és mindazon tényezőket melyeket számba kell venni, ha egy ilyen beruházás mellett döntenénk.

A telepítendő rendszer teljesítménye függ háztartásunk energiafogyasztásától, ingatlanuk adottságaitól és attól is, hogy melyik típust szeretnénk használni. Vannak még különféle egyéni igények és elképzelések is, melyet a kivitelezők megpróbálnak szem előtt tartani. A lényeg az, hogy a működés a lehető leghatékonyabb legyen. A különféle teljesítményű 5, vagy éppen a 10 kw napelemrendszer ár meghatározása éppen ezért teljesen egyedileg történik. Ennek megfelelően a honlapon nincs is konkrét árlista, hiszen minden háztartás teljesen más. Más az éves energiaszükséglet, mások az egyéni elképzelések és az egyes ingatlanok adottságai is teljesen változóak.

10-kw-napelem-rendszer-ar

 

Nem is gondolnánk, de a tető dőlésszöge is fontos tényező lehet, valamit az is, hogy van-e olyan magasabb fa vagy épület ingatlanunk mellett, ami árnyékot vethet házunk tetejére.  A napelemek ferde tetőn való elhelyezése a legideálisabb, olyanon, melynek dőlésszöge 35-40 fok körül van. Ennek ellenére annak sem kell kétségbe esnie, akinek sík tetejű ingatlanja van, mert vannak olyan tartószerkezetek is melyek alkalmazásával a kívánt dőlésszög könnyedén biztosítható.

A megfelelő napelemek típusának, teljesítményének és számának meghatározása kizárólag a helyszíni felmérést követően történik meg, majd ezek függvényében az árajánlat is elkészül. A 3-5-6-10 kw napelem rendszer ár a már említett tényezők függvénye is. A helyszíni kiszállás és az árajánlat elkészítése teljesen ingyenes.

Ha szeretnénk árajánlatot kérni, csak pár adat megadására és néhány kattintásra lesz szükségünk a napelemrendszer.info oldalon. Csak keressük meg az árajánlatkérő űrlapot. Ezt követően adjuk meg havi villanyszámlánk összegét, valamit azt, hogy melyik megyében helyezkedik el az ingatlanuk. Majd adjuk meg nevünket, mobiltelefon-számunkat, valamit e-mail címünket, valamint, ha szeretnénk hagyhatunk néhány soros üzenetet is. Már csak annyi dolgunk van, hogy rákattintunk az „árajánlatot kérek” gombra.      

A napelemrendszer.info szakemberei rövid időn belül jelentkezni fognak, hogy egyeztessenek a helyszíni felmérés körülményeiről és időpontjáról. Ezt követően elkészül az árajánlat, majd, ha ez az ügyfél által elfogadásra került, el lehet kezdeni egyeztetni a kivitelezés részleteiről.

Mi ott a tóparton, horgászat közben végig is csináltuk az ajánlatkérés folyamatát, és másnap már csörgött is a telefon, hogy egyeztessük a további részleteket. Mire a horgászatról hazaértünk, meg is érkezett a napelemrendszer.info munkatársa, hogy elvégezze a helyszíni felmérést és elkészíthesse az ajánlatunkat.