A vízparton ülve az operatív lízing volt a beszédtémánk

A férjemmel mindketten szenvedélyes horgászok vagyunk. Ezért annyi időt töltünk a vízparton, amennyit csak lehet. A vízparton ülve a botok figyelése mellett beszélgetésre is jut időnk. Legutóbb például arról beszélgettünk (vagyis inkább közösen gondolkodtunk), hogy az operatív lízing vagy a nyílt végű lízing-e a jobb finanszírozási forma akkor, ha céges autók lízingelésérő beszélünk.

Ennek oka az volt, hogy már régóta szeretnénk céges autót bérelni, de egyelőre nagyon kezdők vagyunk ezen a téren. A férjem mondta, hogy az egyik ismerőse a flottakezeles.hu weboldalt ajánlotta tájékozódásra. A blogjukon pedig van egy jó cikk arról is, hogy milyen finanszírozási formát lehet érdemes választani céges autó lízingelésekor.

Emiatt lehet jobb választás az operatív lízing a nyílt végű helyett

A flottakezeles.hu említett cikke főként azzal a témával foglalkozik, hogy milyen kockázata lehet annak, ha nyílt végű lízinggel bérelünk céges autót. Fontos azonban, hogy nem lebeszélni szeretné erről a módról azokat, akik céges autó lízingelésén gondolkodnak. Hanem csupán fel szeretné hívni a figyelmet valamire, de a végső döntést természetesen ránk bízza.

Kezdetnek a cikk összefoglalja, hogy milyen finanszírozási módokat választhatunk céges autó bérlésekor. Ez az összefoglalás pedig nagyon fontos infókat tartalmaz azoknak, akik egyelőre csak ismerkednek a céges autó témájával.

Lízingeléskor választhatjuk az ún. operatív lízing nevű finanszírozási módot. Ha ilyen szerződést kötünk, annak az alapvető lényege az, hogy a bérleti idő lejárta után a gépjármű tulajdonjoga a bérbeadó felet illeti meg.

Másodikként választhatjuk az. ún zárt végű pénzügyi lízinget. Ilyen szerződés esetén a bérleti idő vége után a lízingelt gépjármű tulajdonjoga a két fél közül a bérbevevőt illeti meg.

Végül pedig dönthetünk a nyílt végű lízing mellett. Ebben az esetben viszont a szerződés nem szögezi le előre azt, hogy a bérleti idő után kié lesz az adott kocsi tulajdonjoga.

A finanszírozási formák rövid bemutatása után a cikk egy olyan elméleti (tehát nem valóban megtörtént, hanem csupán fikció jellegű) helyzetet mutat be, ami remekül illusztrálja azt, hogy a flottakezeles.hu szerint mi az, ami kockázatos a nyílt végű lízingben. Illetve egyértelművé válik az is, hogy miért javasolja a weboldal inkább az operatív lízing választását.

Flottakezelés és cégautó valódi profiktól

A flottakezeles.hu egyébként a FLOTTAAUTO Lízing és Autópark-kezelő Kft. weboldala, amely egy flottakezeléssel és cégautók bérbe adásával foglalkozó cég. Három csomagajánlatuk közül (Standard, Comfort és Superior) választva operatív lízinggel (vagyis tartós bérlettel) vehetünk igénybe céges autót, abban az esetben is, ha csak kis- vagy középvállalkozók vagyunk. Tehát nincs szükségünk 100 céges autóra.

A cégautókkal kapcsolatos szolgáltatás mellett a flottakezeles.hu a témában való tájékoztatásban is szerepet vállal. Rövid és tömör tájékoztatóikból mindent megtudhatunk, amit cégautó bérlése vagy vásárlása előtt tudni érdemes. Blogjukon pedig olyan remek cikkeket olvashatunk, mint az előbb említett, a nyílt végű lízing lehetséges kockázatát bemutató írás.

Ha cégautót szeretnél bérelni és ehhez igazán szakszerű és profi ellátást kapni, akkor a flottakezeles.hu lesz a neked való weboldal!