Csak a horgászat kapcsol ki

Vállalkozó vagyok, melynek meg vannak a hátrányai és az előnyei is az alkalmazotti élettel szemben. Az egyik legkeményebb része ennek az életmódnak az, hogy mindig „hazaviszem” a munkám. Otthonról is a vállalkozásomon jár az agyam, és így sosem tudok igazán pihenni. A horgászat jelenti a kivételt a számomra, amire még a nagypapám tanított meg. Mikor a pecabottal ülök a kezemben a parton, teljesen megváltozik a világ a számomra. A cégem valami távoli dolognak tűnik. Talán a víz vagy a csend teszi ezt. Sokszor a halakat is visszadobálom a vízbe, mert nem is a fogás a lényeg a számomra, hanem az egész folyamat. Azért döntöttem úgy, hogy körbe járom a lehetőségeket arra vonatkozólag, hogy hogyan tudnám a cégemet vidékről irányítani, mert ott több a horgászási lehetőségem.

Elsőre ez eléggé megoldhatatlannak tűnt a számomra, ugyanis a vállalkozásom székhelye Budapesten kell, hogy legyen, de aztán rátaláltam egy szervezetre, mely székhelyszolgáltatással és vállalkozások alapításával foglalkozik. Akár meglévő cégek székhelyét is van itt lehetőség áthelyezni hozzájuk, melynek az előnyeit vállalkozóként rögtön megértettem.

A weboldaluk igazán áttekinthető. Ott van például a kft alapítás költségeivel és menetével foglalkozó része a weblapjuknak, mely az olyanok számára is érthetően levezeti ezt a folyamatot, akiknek egyébként még nincs sok fogalmuk az üzleti életről.

Nem csak az internetes platformjukra támaszkodhatunk, ha tájékozódni szeretnénk, hiszen megtalálhatjuk itt a telefonszámukat és ez email címüket is, melyeken keresztül további kérdéseket tehetünk fel. A személyes konzultáció előtt fontos is, hogy előbb ezeken keresztül vegyük fel a kapcsolatot ezzel az ügyfélközpontú társasággal.

Kezdem mindjárt a legjobbal: a cégalapítás akár teljesen ingyenes is lehet náluk! Ehhez csak annyi a dolgunk, hogy a cégalapítás mellé a székhelyszolgáltatásukat is igényeljük. Ez esetben nekünk már csak az utóbbiért kell fizetnünk, ami a véleményem szerint hihetetlen jó árban van, főleg ha figyelembe vesszük, hogy még egy ajándék hónap is jár ahhoz a csomaghoz. Magának a székhelyszolgáltatásnak az ára valamennyire változik, attól függően, hogy a Budapestet vagy Újlengyelt választjuk ki a cégünk székhelyéül. Az, hogy kinek melyik az ideális, az több mindentől is függhet, de ennek eldöntésében is segíteni fognak itt nekünk.

Persze abban az esetben sem kell komoly összeggel számolni, hogy ha csak egyszerűen szeretnénk megalapítani a vállalkozásunkat egy saját székhellyel.

Figyelembe véve, hogy ennél a szolgáltatónál a kft alapítás költségei mennyire barátiak, bátran merem ajánlani minden kezdő és vállalkozó szellemű fiatalnak, akiknek nem mindegy, hogy egy vállalat beindításához mennyi pénzre van szükség. Az sem baj, ha nincs is ügyvédünk, hiszen a szolgáltató saját ügyvédje segédkezni fog nekünk ebben a folyamatban, ami plusz kiadást sem fog jelenteni a számunkra.